пʼятницю, 27 серпня 2010 р.

Протиправні дії зловмисників проти цілісності меж нашого двору

П'ятого вересня 2007 року загальними зборами власників квартир багатоквартирних будинків №№ 1, 3, 3/1, 3/2, що розташовані по вулиці Довнар-Запольського (Україна м. Київ), було розглянуто питання про ізоляцію території двору шляхом зведення по його периметру паркану. Зведення паркану було схвалено зборами. Хоча у зборах не прийняв участь директор суміжної по території з нашим двором організації "ЛАН Україна"
(розташована за адресою вул. Довнар-Запольського, 5) Срібнюк Михайло Степанович, але організація "ЛАН Україна" фактично підримала наше рішення. Все це знайшло своє відображення у протоколі зборів від 5 вересня 2007 року з підписами 262 мешканців.

У травні 2008 за договором укладеним Органом самоорганізації населення «Квартальний комітет «Шулявський» паркан був зведений. На знімку, зробленому 21.07.2008 під час ремонту комунальної аварії каналізаційних комунікацій у дворі, видно металеві ворота і паркан двору, також огорожа внутрішнього двору "ЛАН Україна" (зарості дикого живоплоту на огорожі, ліворуч на знімку нижче).


Ворота, знімок зроблено 21.07.2008 під час ремонту комунальної аварії каналізаційних комунікацій у дворі

Більш ніж два роки після зведення металевого паркану у серпні 2010 "ЛАН Україна" на свій розсуд без узгодження і попередження «Квартального комітету «Шулявський» зруйнувало огорожу на межі території двору. На знімку, зробленому 26.08.2010, видно наші металеві ворота після руйнування роздільної стіни з боку "ЛАН Україна".

Ворота після руйнування роздільної стіни, знімок зроблено 26.08.2010

Далі гірше. У ніч з 26 на 27 між 1-ю і 6-ю годинами ночі представниками "ЛАН Україна" (у цьому всі мешканці не мають жодного сумніву) був скоєний акт відвертого вандалізму, поєднаний із псуванням і замахом на майно «Квартального комітету «Шулявський». А саме: металеві ворота з частиною огорожі були варварські зрізані і кинуті напризволяще на узбіччі. Натомість на місце воріт нахабно і провокаційно була встановлена вантажівка.

Демонтовані ворота, на їх місці навмисно поставлений автомобіль "ЛАН Україна", знімок зроблено 27.08.2010

Навмисно поставлений автомобіль "ЛАН Україна" (№ДР - АА7723ВК) на місці демонтованих воріт (під номерним знаком видно рештки зруйнованих воріт), знімок зроблено 27.08.2010

Демонтовані ворота звалені на узбіччі, знімок зроблено 27.08.2010

Мешканці не піддалися на провокацію. Протиправні дії зловмисників проти цілісності меж нашого двору були зафіксовані із залученням правоохоронних органів.