середу, 23 лютого 2011 р.

Детальна інформація щодо тарифів

Всі мешканці нашого двору 22 лютого 2011 року отримали у поштову скриньку лист-повідомлення від комунального підприємства з утримання житлового господарства Шевченківської районної у м. Києві ради. У листі викладена інформація стосовно:
- тарифів на житлово-комунальні послуги,
захисту персональних даних,
- порядку проведення розрахунків,
- відповідальності за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг,
- економії коштів при оплаті житлово-комунальних послуг,
- пільг і субсидій,
- детальної інформації щодо тарифів.

Для тих хто не зміг ознайомитись із згаданим листом-повідомленням або хотів мати його під руками пропонуємо його текст нижче.


КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО
ПО УТРИМАННЮ ЖИТЛОВОГО ГОСПОДАРСТВА
Шевченківської районної у м. Києві ради
03190, м. Київ, вул. Кирпоноса, 10/8, 591-56-81
Інформаційний лист—повідомлення
Шановний (а) споживач!
Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства, як виконавець комунальних послуг у Шевченківському районі м. Києва інформує Вас про наступне:
1.       Щодо тарифів на житлово-комунальні послуги.
На виконання вимог ч. 3 п. 32 Постанови Кабінету Міністрів України № 630 від 21.07.2005 р. повідомляємо, що згідно Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 14.12.2010 р. № 1729 та Розпорядження КМДА від 29.12.2010 р. № 1222 з 01 лютого 2011 року запроваджуються нові тарифи на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води. Відповідно до Розпорядження КМДА від 27.01.2011 р. № 99 з 01 березня 2011 року запроваджуються нові тарифи на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води (детальніше див. на звороті).
Відповідно до Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 20.01.2011 р. № 58 та Розпорядження КМДА від 27.01.2011 р. № 101 з 01 березня 2011 року запроваджуються нові тарифи на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води (детальніше див. на звороті).
Відповідно до Розпорядження КМДА від 29.12.2010 р. № 1221, із змінами і доповненнями, внесеними Розпорядженням КМДА від 25 січня 2011 року N 75 запроваджуються нові тарифи на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій індивідуально для кожного будинку. Детальна інформація міститься на сайті http://www.kreschatic.kiev.ua, http://www.kmv.gov.ua.
Слід зауважити, що навіть після підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у Києві, вони залишаються одними з найнижчих в Україні. Нові тарифи, які повинні вступити в дію з 1 лютого 2011 року, будуть відображені в рахунках на сплату житлово-комунальних послуг за лютий 2011 р., які Ви отримаєте у березні 2011 р. В свою чергу, нові тарифи, які повинні вступити в дію з 1 березня 2011 року, будуть відображені в рахунках на сплату житлово-комунальних послуг за березень 2011 р., які Ви отримаєте у квітні 2011 р.
2.       Щодо захисту персональних даних.
З 01.01.2011 року рахунки на оплату житлово-комунальних послуг будуть направлятись на Вашу адресу без зазначення Вашого прізвища, ім'я та по-батькові або у конверті. Зазначаємо, що ці заходи направлені на захист Ваших персональних даних у відповідності до вимог Закону України «Про захист персональних даних», відповідно до умов якого не дозволяється розголошувати персональні дані про особу без її згоди.
3.       Щодо порядку проведення розрахунків.
З метою заохочення споживачів та дотримання платіжної дисципліни, Київською міською державною адміністрацією розроблено наступний механізм оплати за житлово-комунальні послуги. Мешканцям, які своєчасно (до 20 числа місяця) сплачуватимуть за житлово-комунальні послуги, наступного місяця нарахування здійснюватиметься за зниженим тарифом. Якщо оплата за спожиті послуги буде здійснена після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим, нарахування у наступному місяці відбувається за звичайним тарифом.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 630 від 21.07.2005 р., Постанови Кабінету Міністрів України № 529 від 20.05.2009 у разі надання послуг не в повному обсязі, зниження їх якості, зокрема відхилення їх кількісних та/або якісних показників від затверджених нормативів (норм) споживання, у випадку оформлення належним чином, відповідно до вимог законодавства, акту-претензії, споживач має право на зменшення розміру плати за надані послуги.
Задля зручності проведення розрахунків надаємо Вам перелік банківських установ, які приймають оплату за житлово-комунальні послуги без утримання комісії: Ощадбанк, АТ «КБ «Експобанк», Правекс-банк, банк «Хрещатик», а також Укрпошта. У разі проведення Вами оплати за житлово-комунальні послуги після 30-го числа, сплачена сума буде відображена у рахунку на сплату житлово-комунальних послуг наступного місяця, як заборгованість за попередній місяць. В подальшому, суму в рахунку буде відкореговано з урахуванням оплати.
4.       Щодо відповідальності за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг.
Інформуємо, що у зв'язку із набранням чинності Законом України "Про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги", нарахування та стягнення пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги здійснюється на суму заборгованості, яка утворилася з 1 січня 2011 року. З метою уникнення нарахування пені, рекомендуємо Вам проводити оплату за житлово-комунальні послуги вчасно, а саме до 20 числа кожного місяця.
Додатково інформуємо, що 07.07.2010 р. до Цивільного процесуального кодексу України були внесені зміни, відповідно до яких, розгляд справ по стягненню заборгованості відбувається в спрощеному порядку без виклику сторін до суду, а також з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих на суму заборгованості.
5.       Щодо економії коштів при оплаті житлово-комунальних послуг.
За наявності квартирних засобів обліку холодного та гарячого водопостачання, Ви матимете змогу заощадити кошти сімейного бюджету, оскільки будете сплачувати виключно за фактичний обсяг спожитої води. Як показує практика, витрати на придбання приладів і їх встановлення, окупаються за три-п'ять місяців, залежно від обсягів споживання води.
У свою чергу, наявність будинкового лічильника теплової енергії дозволить заощадити кошти всіх мешканців будинку при оплаті за теплову енергію, використану на потреби опалення. Пропонуємо розглянути можливість встановлення такого лічильника у Вашому будинку.
У зв'язку із підвищенням тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій пропонуємо Вам розглянути можливість створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). За умови створення ОСББ мешканці будинків мають право самостійно формувати тариф на утримання будинку та прибудинкової території.
У разі прийняття мешканцями будинку колегіального рішення щодо встановлення будинкового лічильника теплової енергії або створення ОСББ, для отримання консультації Ви можете звернутись за телефоном 332-40-60.
6.       Щодо пільг і субсидій.
Звертаємо Вашу увагу на те, що у зв'язку із підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, Ви можете розглянути можливість отримання субсидій або пільг, на які Ви маєте право відповідно до чинного законодавства. Дня оформлення пільг та субсидій Вам необхідно звернутись до спеціаліста управління соціального захисту. Для звернення Вам потрібно надати наступний пакет документів: паспорт, заява на отримання субсидії, довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні, за формами, затвердженими Мінпраці, декларація про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, за формами, затвердженими Мінпраці.
З повагою
Директор                                                                                                                                                         Щербина А.А.


Детальна інформація щодо тарифів
Тарифи на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води які запроваджуються з 01.12.2011 р., відповідно до Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 14.12.2010 р. № 1729 та Розпорядження КМДА від 29.12.2010 р. № 1222.

з/з

Тариф за одиницю виміру за місяць (з ПДВ) грн.
Найменування
Одиниця виміру
3 оплатою не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахунковим
3 оплатою після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим
1
Централізоване опалення при наявності будинкового та квартирних засобів обліку теплової енергії, яка використовується на опалення, для проведення розрахунків
1 Гкал
237,70
253,15
2
Центральне опалення для населення (при відсутності будинкових та квартирних засобів обліку теплової енергії)
1 кв. м. опалюваної площі в місяць
2,91
3,10
3
Центральне опалення в опалювальний сезон для нарахувань пільг та субсидій при проведенні розрахунків з населенням за показаннями будинкового та квартирних засобів обліку теплової енергії
1 кв. м опалюваної площі в місяць
5,82
6,20
4
Гаряча вода в гуртожитках
на 1 особу в місяць
17,61
18,31
5
Гаряча вода для населення при наявності квартирного або будинкового засобу обліку гарячої води
1 куб. м.
14.68
15,53
6
Гаряча вода в будинках з центральним постачанням гарячої води з ваннами, обладнаними душами
на 1 особу в місяць
51,38
54,35
7
Гаряча вода в будинках з централізованим постачанням гарячої води, обладнаних умивальниками, мийками та душами
на 1 особу в місяць
34,50
36,48
8
Гаряча вода в будинках з централізованим постачанням гарячої води, обладнаними душами
на 1 особу в місяць
41,11
43.49
Тарифи на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води, які запроваджуються з 01.03.2011 р., відповідно до Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 20.01.2011 р. № 58, Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 14.12.2010 р. №1729, Розпорядження КМДА від 27.01.2011 р. № 101 та Розпорядження КМДА від 27.01.2011 р. № 99. 
з/з
Найменування
Одиниця виміру
Тариф за одиницю виміру за місяць (з ПДВ) грн.
3 оплатою не пізніше 20 числа місяця, що настає за
розрахунковим
3 оплатою після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим
1
Централізоване опалення при наявності будинкового та квартирних засобів обліку теплової енергії, яка використовується на опалення, для проведення розрахунків
1 Гкал
237,70
253,15
2
Центральне опалення для населення (при відсутності будинкових та квартирних засобів обліку теплової енергії)
1 кв. м. опалюваної площі в місяць
2,91
3,10
3
Центральне опалення в опалювальний сезон для нарахувань пільг та субсидій при проведенні розрахунків з населенням за показаннями будинкового та квартирних засобів обліку теплової енергії
1 кв. м опалюваної площі в місяць
5,82
6,20
4
Гаряча вода в гуртожитках
на 1 особу в місяць
17,83
18,67
5
Гаряча вода для населення при наявності квартирного або будинкового засобу обліку гарячої води
1 куб. м.
14,86
15,89
6
Гаряча вода в будинках з центральним постачанням гарячої води з ваннами, обладнаними душами
на 1 особу в місяць
52,01
55,61
7
Гаряча вода в будинках з централізованим постачанням гарячої води, обладнаних умивальниками, мийками та душами
на 1 особу в місяць
34,92
37,34
8
Гаряча вода в будинках з централізованим постачанням гарячої води, обладнаними душами
на 1 особу в місяць
41,61
44,49
9
Холодна вода при наявності квартирного або будинкового засобу обліку холодної води
1 куб. м.
1,80
1,98
10
Водовідведення холодної води при наявності квартирного або будинкового засобу обліку холодної води
1 куб. м.
1,38
1,52
11
Водовідведення гарячої води при наявності квартирного або будинкового засобу обліку гарячої води
1 куб. м.
1,38
1,52
У разі відсутності будинкових та квартирних засобів обліку холодної води, застосовуються тарифи із розрахунку на 1 особу, з якими можна ознайомитись у Розпорядженні КМДА від 27.01.2011 р. № 101.
Згідно Розпорядження Київської міської державної адміністрації від 29.12.2010 р. № 1221, із змінами і доповненнями, внесеними Розпорядженням КМДА від 25 січня 2011 року N 75 запроваджуються нові тарифи на утримання будинків та прибудинкової території індивідуально для кожного будинку окремо. Ознайомитись з новими тарифами по будинку Ви зможете відвідавши сайт http://www.kreschatic.kiev.ua, http://www.kmv.gov.ua.
У зв'язку із підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, пропонуємо Вам розглянути можливість отримання субсидій. Для призначення субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає органу праці та соціального захисту населення:
-заяву
- довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні, за формами, затвердженими Мінпраці.
- декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, за формами, затвердженими Мінпраці.
 
У разі отримання права на пільги, споживач подає виконавцю письмову заяву та документи, що його підтверджують. Оплата за послуги з урахуванням пільг нараховується з дати подання документів, що підтверджують право на пільгу.

Джерело:

Лист-повідомлення від комунального підприємства з утримання житлового господарства Шевченківської районної у м. Києві ради, підписаний директором Щербиною А.А., без дати, виявлений у поштовій скринці 22 лютого 2011 року