пʼятницю, 17 червня 2011 р.

Декілька будинків можуть утворити ОСББ?

17 червня 2011 року Комітетом з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Верховної Ради України внесено на розгляд проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку за №8474 від 11.05.2011.

Постановою зокрема передбачається:

1. Прийняти за основу проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку» (реєстр. № 8474), поданий Кабінетом Міністрів України.

2. Доручити Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень та пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи і внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Одна з цікавих новел проекту Закону полягає у визнанні в явному вигляді утворення ОСББ з декількох будинків. В статті 4 проекту Закону це виглядає наступним чином:

"В одному багатоквартирному будинку може бути створене тільки одне об'єднання. Власники квартир та нежилих приміщень у двох і більше багатоквартирних будинках, об'єднаних спільною прибудинковою територією, елементами благоустрою, обладнанням, інженерною інфраструктурою, можуть спільно створити одне об'єднання."

Інше питання, коли і в якому вигляді буде прийнятий цей Закон. Отже, слідкуватимемо.

Джерело:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=40320